Kender du et fremragende dagtilbud? Så kan du indstille det til Årets Dagtilbud 2018

25-06-2018
Pressemeddelelse Dagtilbud

Nu kan du indstille et dagtilbud, hvor pædagoger, dagplejere og ledere m.fl. hver dag gør en ekstra indsats for børnene, til prisen som Årets Dagtilbud. Der kan indstilles frem til 26. august, og prisen uddeles af børne- og socialministeren, FOA og BUPL i november.

For tredje gang skal Årets Dagtilbud kåres. Prisen uddeles til et dagtilbud, hvor personalet udmærker sig i det pædagogiske arbejde med børnene. I år afgør indstilleren, hvilket tema eller afgrænset område der skal indstilles indenfor. Der er altså ikke på forhånd lagt et tema fast, men det kunne eksempelvis være forældresamarbejde, børnefællesskaber, fysiske pædagogiske læringsmiljøer eller børneperspektiver.

Børne- og socialminister Mai Mercado siger:

Hver dag gør pædagoger, dagplejere og ledere med flere et kæmpe arbejde for at gøre en forskel for vores børn. Det er vigtigt at anerkende, og derfor har vi lavet prisen Årets Dagtilbud. Min opfordring til forældre, bedsteforældre og pædagogisk personale er: Indstil et dagtilbud, hvor personalet leverer en stor faglig indsats, så børnene udvikler sig, lærer, leger og trives. De fortjener et skulderklap og kan bidrage til at inspirere andre.

- Mai Mercado

For at indstille et dagtilbud skal du udfylde et indstillingsskema, hvor det pædagogiske arbejde inden for det valgte tema beskrives.

Find skemaet på Socialstyrelsens hjemmeside

 

Fakta

Børne- og Socialministeriet, BUPL og FOA står bag Årets Dagtilbud, som sætter fokus på det pædagogiske personales vigtige arbejde.

Der kan indstilles til 2018-prisen fra 25. juni til 26. august, og prisen uddeles i november.

Alle kan indstille et dagtilbud, fx forældre, personale, ledelse og andre, der har tilknytning eller kendskab til dagtilbuddet.

Yderligere oplysninger

Pressemedarbejder Nanna Lodberg Theut,  nlot@sm.dk , tlf.: 41 85 10 05

Fuldmægtig Liv Faden,  lifa@sm.dk , tlf.: 25 83 64 02